ING
Betreft:
ING Paardenfluisteren
Doelgroep:
CEO's en CFO's ING CC&F en Central Europe
Vraag van ING:
De jaarlijkse conferentie van CEO's en CFO's dient dit jaar in Nederland plaats te vinden. Behalve vanzelfsprekende faciliteiten zoals een uitstekend conferentiecentrum (gekozen voor Kasteel Groenendael) zijn we op zoek naar een onvergetelijk belevenis voor de CEO's en CFO's.

Mennen en paardenfluisteren ING: feedback van paarden leeft voort in dagelijkse praktijk


De CEO's en CFO's van ING werden uitgenodigd voor de bijzonder exclusieve training managemennen/paardenfluisteren, met als doel communicatie te verstevigen en de focus te leggen op authentiek leiderschap. Goed omgaan met paarden hangt in sterke mate samen met op de juiste manier communiceren, de juiste houding innemen en het aantrekken en loslaten van de teugels. Een paard is bereid leiderschap te accepteren, maar uitsluitend als het dier op de juiste manier benaderd wordt. Alleen dan is dan het paard bereid het leiderschap over te geven. Iets wat vertaald kan worden naar de werkvloer en wat in deze workshop bijzonder sterk naar voren komt.
OPEN HOUDING
Voor ING werd in een bosrijke omgeving de ideale situatie gecreŽerd om een dag lang op een prettige manier hard te werken aan communicatie en houding, aan boeien en binden. De open houding die door ING werd gecrŽerd, zorgde voor een heel bijzondere dag die ook het team en trainers van Experientis nog lang bij zal blijven. Het leerzame doel was overdag al glansrijk behaald. De bijzondere locatie en de heerlijke spijzen en dranken zorgden daarna voor een geweldige afsluiting. Iets wat door ING als geen ander wordt beaamd.

In vervolg op deze opdracht ontving Experientis meerdere malen een internationale groep CEO's en CFO's (van CC&F en Central Europe) voor een bijzondere en leerzame workshop managemennen en paardenfluisteren, waarin communicatie voorop stond.

REACTIE KLANT
Petra Vriens van de afdeling IBPM, Business Maganement, ING Groep, CC&F kijkt terug op een bijzonder geslaag event. "De conferentie werd door iedereen als fenomenaal betiteld. Ook de feedback van de paarden leeft voort in onze dagelijkse praktijk. Een heel groot dankjewel aan iedereen voor de fantastische organisatie, jullie enthousiasme, de sublieme verzorging en het totale event, dat dankzij jullie voor ons allemaal onvergetelijk is geworden."

Ook General Manager CC & F Hans H. van Barneveld van ING Group N.V. is bijzonder enthousiast. "The shared experience of the art of horse whispering and horse driving is something we all enormously enjoyed. Apart from the fun we had, I feel that working with horses shows us as leaders the importance of establishing true contact, to be aware of (non-verbal) signals and to respect each other and our differences. It demonstrates how to successfully establish a shared direction while at the same time leaving room for individual initiatives."


   
   
Experientis B.V. - Alle rechten voorbehouden